edut.jpg

 

Busseilla paljon käyttäjiä

Bussimatkoja tehdään vuodessa 353 miljoonaa. Bussien osuus julkisen liikenteen matkoista on lähes 60 prosenttia. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella bussien osuus joukkoliikennematkoista on yli 80 prosenttia. Perusoikeuksiimme kuuluva liikkuminen on valtaosin bussien varassa. Aivan erityistä merkitystä tällä on yli 2 miljoonalle ajokortittomalle suomalaiselle.

Bussiliikenteen reittiverkosto koostuu työssäkäyntialueiden lisäksi kaupunkien välisestä ja maaseudun bussiliikenteestä sekä koululaiskuljetuksista. Jokaisena koulupäivänä koulukuljetuksissa on mukana yli 130 000 perusopetuksen oppilasta. Päivittäisissä koulukuljetuksissa liikkuu tuhansia linja-autoja ja takseja. Pikavuorobussit tarjoavat nopean mahdollisuuden matkustaa vaikkapa Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Bussit tulevat sinnekin, missä muita joukkoliikennemuotoja ei ole käytettävissä. Bussi on kiistämättä Suomen tärkein joukkoliikenneväline. Se on myös matkustajille turvallisin liikennemuoto.

Bussialan omistama Oy Matkahuolto Ab ylläpitää ilman valtion rahoitusta laajaa bussiasemaverkostoa, aikatauluinformaatio-ja lippujärjestelmää sekä bussiliikenteen aikataulutettuun reittiverkostoon perustuvaa paketinkuljetusjärjestelmää.

Matkahuollon pakettipalvelut hoitaa yritysten ja yksityishenkilöiden paketinkuljetukset kautta Suomen ja ulkomaille yhteistyökumppaneiden kanssa. Bussien avulla kaikki Matkahuollon hoitamat palvelut voidaan tuottaa asiakkaille ympäristöystävällisesti ja vihreitä arvoja kunnioittaen.