BUS 2015 starttasi Rovaniemellä

BUS 2015 starttasi Rovaniemellä

| Julkaistu15.6.2015 23:50

Ensitunnelmat BUS 2015 -näyttelystä

Rovaniemen BUS 2015 -näyttelyyn (16.-17.6.) on ilmoittautunut yli 20 näytteilleasettajaa. Luvassa on paljon mielenkiintoista nähtävää sekä laaja veteraanibussien kavalkadi, johon osallistuu busseja Ruotsia myöden. Veteraanibussit starttaavat tiistaina 16.6. kello 14 Rovaniemen linja-autoasemalta.

Maanantaina bussinäyttelyä rakennettiin ahkerasti Rovaniemen kauppatorilla, mutta ilmojen haltija ei ainakaan tässä vaiheessa ollut kovinkaan suosiollinen.

Näyttelyssä nähdään uutuuksina muun muassa Mercedes-Benzin uusi lyhyempi Tourismo K sekä Sprinterin alustalle tehty Kareman-luksuspikkubussi. Volvo keskittyy tänä vuonna kotimaisen korituotannon esittelyyn kolmen erilaisen Carrus Deltan rakentaman Volvo 9700H-mallin muodossa. Scanialta on luvassa puolestaan erikoisesti varusteltu pitkä OmniExpress 360. VDL tuo Rovaniemelle matalalattiabussi Citean sekä turistibussi Futura FHD:n.

Palvelubussien osalta mielenkiintoisia uutuuksia ovat muun muassa Vehicon markkinoima Iveco Daily Stratos LF sekä Auto-Wayn matalalattiainen Sprinter.

Luvassa on myös paljon alan uusinta tekniikkaa, kuten paikannusjärjestelmien ja taloudellisen ajon ohjelmien tarjoajia sekä tietysti perinteisen varaosakaupan edustajia.

Näyttely pidetään Rovaniemen kauppatorilla ja se avautuu tiistaina 16. kesäkuuta kello 9 ja on avoinna kello 17:ään. Keskiviikkona näyttely on auki kello 9-12.